Adviseren, beheren en bemiddelen

Amptmeijer Verzekeringen adviseert, beheert en bemiddelt voor haar klanten. Deze drie begrippen worden veel door elkaar heen gebruikt. Om te begrijpen hoe Amptmeijer Verzekeringen werkt, is het handig de begrippen goed te kunnen onderscheiden. Wat is eigenlijk het verschil?

Adviseren
U kunt zich hier iets bij voorstellen. Amptmeijer Verzekeringen adviseert een cliënt een bepaald risico wel/ niet te verzekeren of adviseert een bepaalde hypotheek. Amptmeijer Verzekeringen spreekt vooraf met de klant af hoe het advies wordt betaald. Via een uurtarief of door een vooraf afgesproken bedrag. In ons dienstverleningsdocument kunt u lezen wat u voor advies betaald.

Bemiddelen
Amptmeijer Verzekeringen is een intermediair; wij bemiddelen tussen u en aanbieders [verzekeringsmaatschappijen en banken] van financiële producten. Wij dragen zorg voor de totstandkoming van een overeenkomst en wikkelen bijvoorbeeld schades af. Bij niet-complexe producten [bijvoorbeeld een inboedelverzekering] ontvangen wij hiervoor een vergoeding van de verzekeraar. Deze vergoeding wordt provisie genoemd.

Beheren
Wij kunnen ook verzekeringen die wij niet hebben geadviseerd noch in bemiddeling hebben wel voor u beheren. Wij behandelen voor u mutaties, beantwoorden vragen en informeren u over relevante wijzigingen. Voor dit beheer brengen wij u maandelijks een bedrag in rekening via ons serviceabonnement.